onsdag, augusti 26, 2009

PlusTV-servicen är uppsagd

Egna filmrepriser - On Demand.

Betalpaketet PlusTV kostar nära 23 euro i månaden. Paketet bjuder på tre tv-kanaler för barn. Och på fyra tv-kanaler med sport och hobbyn. Samt på två kanaler med livsstil och reality. Två tv-kanaler rullar på repriser av B-dokumentärer. Två kanaler bjuder (enligt reklamen) på ett reprisers himmelrike för filmfreaks. Men är allt detta värt 23 euro?

PlusTV gjorde comeback i lotshemmet i december 2008 - efter nästan ett års uppehåll. Mottagningens kvalitet på betalkanalerna var erbarmlig. Och snart såg nätoperatörens kanalreformer till att mottagningen även på gratiskanalerna blev erbarmlig. Situationen måste till slut korrigeras med en extra 438 euros investering i en ny kratta i tv-antennen samt ett drös signalförtärkare.

Till en början såg det faktiskt ut som om dokumentärerna och filmerna på PlustTV kunde vara värda en årsavgift på nästan 274 euro. Och det cirkulerade löften om att få kabelnätets kanaler på PlusTV med Scifi- och tv-serier också till antennätet. Men så blev det inte. Kvaliteten på filmerna och dokumentärerna har rasat och repriserna har ökat. Mitt mål var att banda in minst fyra filmer i månaden. Målet uppnåddes endast under den första månaden.

Gratiskanalerna har konkurrerat ut PlusTV. Utbudet av filmer och dokumentärer är av högre kvalitet och repriser rullas sparsamt ut. Vid det här laget har jag faktiskt ett präktigt filmlager för att rulla ut egna filmrepriser - On Demand. Filmerna är bandade från gratiskanalerna och editerade med Sonys fenomenala hdd/dvd-speldosa. Ja - kanske ändå inte helt gratis. Publika tv-kanaler kostar dryga 19 euro i månaden.

Inga kommentarer: