fredag, oktober 09, 2009

Anna Netrebko intar Stockholm

Visa används i alla tre bokningar.

Dundersuccé är bara förnamnet när Anna Netrebko och Massimo Giordano för första gången intar Sverige och Stockholms konserthus på torsdagen 24. september 2009. Anna Netrebko är tydligen inte lika populär som i Danmark och Norge. Lotshustrun bokar utan problem in sig via Ticnet.se på konserthuset på parkettens 16. rad.

Konserterna i Köpenhamn och Oslo säljs slut på 15 minuter. I Stockholm finns ännu fina platser att boka så sent som 27. maj 2009. Lotshustrun tar förnöjt ut biljetten på sin HP PSC 2355 färgskrivare. Dagen därpå bokar lotshustrun sig ett rum på Berns Hotel i Stockholm - online via partnerservicen Booking.com. Flygbiljetten till och från Stockholm bokar hon först 17.augusti 2009 via Eticket.fi.

Lotshustruns motivation är så stark att hon klarar av alla utmaningar på egen hand. Visa-kortet används i alla tre bokningar. Betalningen av rummet på Berns Hotel sköts vid avfärden från Stockholm. Visa-kortuppgifterna ligger färdigt i hotellets register. Konsert- och flygbiljett betalas i samband med bokningen online på Visa. Identifikationen sköts i bägge fallen exemplariskt - varje enskild transaktion verifieras via nätbanken. Kontot på nätbanken är visserligen i lotsens namn men lotshustrun har full tillgång till inloggnings- och bankkoder.

Flygresan till och från Stockholm sköts av Blue1. Dagen innan avresan får lotshustrun ett sms-meddelande på mobiltelefonen med ett erbjudande om direkt elektronisk incheckning. Hon godtar sms-erbjudandet och tar förnöjt ut sitt Boarding Card via hemdatorn på sin HP PSC 2355 färgskrivare. Mycket praktiskt. Lotshustrun utnyttjar sms-erbjudandet också för hemresan. Sitt Boarding Card tar hon ut på en självbetjäningsautomat på flygplatsen i Stockholm. Med att på egen hand knappa in referensnumret från sms-bekräftelsen i mobiltelefonen. Lotshustrun har därmed intagit sin plats bland suveräna it-medborgare.

Vid hemkomsten demonstrerar lotshustrun förnöjt sina byten - autografen av Anna Netrebko i programhäftet och en avriven sida med recensionen i Aftonbladet. De odrägliga väntetiderna med incheckning och inväntan av bagage är ett minne blott. Lotshustrun reser numera med ett rymligt handbagage som är optimerat för facken inne i flygkabinen. Det rimmar dessutom bättre med bekvämligheten i den elektroniska självbetjäningen.

Uppdatering:

Jag är själv förtjust i Anna Nebtrenko. Mitt filmlager har fyra iso-kopior av tv-inbandningar på dvd-skiva: Galanatt på Shönbrunn i Wien (2003) och konsert på Waltbuhne i Berlin (2006) i vilka Anna Netrebko sjunger tillsammans med Placido Domingo och Rollando Vilazón. Samt operan La Traviata på festspelen i Salzburg (2005) och operan Manon på Staatsoper Unter den Linden i Berlin (2007) i vilka Anna Netrebko sjunger tillsammans med Rollando Vilazón. En grabbnäve kultur för soffpotatisen.

Inga kommentarer: