onsdag, maj 02, 2007

Förhandsgranska sökresultatet

Snap Shots har förändrats!

Snap Preview Anywhere. Ni vet. Den där jävla irriterande grejen som visar en bild på sajten som en länk går till. Jag tog den i bruk nu. Det verkar vara en lustig grej, men störighetsfaktorn är nog betydligt större än nyttofaktorn? Snap Shots erbjuder en gratis webbtjänst som numera heter Snap PreviewShot (f.d. Snap Preview Anywhere) som man kan använda på sin blogg eller webbplats. Genom att registrera sig får man en javascript-kod att klistra in i head-taggen. När detta är klart visas ett litet popup-fönster med hemsidans utseende av de externa länkar man har på sin sajt.

Besökaren kan dock enkelt bli av med irritationsmomentet. Uppe i Snap-bubblans högra hörn finns Disable-valet att klicka på. Via Options-valet kan man bannlysa funktionen i varje speciellt störande enskild sajt.

Söktjänsterna utvecklas vidare och kommer i allt mer intelligent form och tappning. Många försöker. Få lyckas. Att lansera en söktjänst som kan mäta sig med Google är svårt, men Snap Search gör ett försök. Den stora poängen är att du får se en miniatyr av sajten redan i sökfönstret. Är du osäker på vad du söker så behöver du alltså inte ens besöka sidan utan kan tjuvkika i förväg. Snap Shots har en hel del roliga specialfunktioner. Man får förslag på sökuttryck samtidigt som man skriver in sökord. Själva sökresultaten går att bläddra igenom med piltangenterna. Och när man når listans slut så laddas nya resultat.

Inga kommentarer: