lördag, maj 12, 2007

Vässat Windows Live Hotmail

Som en fråga om smak och metod?

Nya kan Windows Live Hotmail faktiskt konkurrera med Gmail och Yahoo. Och det är verkligen inte frågan om kejsarens nya kläder. Live Hotmail är snyggt och funktionellt: Klicka och dra-funktionen, rullgardinsmenyerna och möjligheten att högerklicka på mappar gör det hemtamt för mig, som är van vid Outlook, att arbeta. Men när det kommer till kritan är det nog ändå möjligheterna att koppla samman Live Hotmail med Outlook samt andra Microsoft tjänster och produkter som smäller högst.

Utseendet i Live Hotmail påminner faktiskt om Outlook och dessutom kommer ett tilläggsprogram till just Outlook som länkar samman de båda e-postklienterna, helt gratis. Tidigare har sådana lösningar varit avgiftsbelagda. Det är som alltid en fråga om smak och metod. Gillar du ett rent, enkelt gränssnitt och om du dessutom inte använder dig av Microsofts Outlook eller Messenger, så kanske Gmail eller Yahoo tilltalar mer. Alla tre e-posttjänsterna är utmärkta sådana. Men Live Hotmail har tagit ett mycket stort steg framåt och därför kan varmt rekommenderas.

Livet är fullt av orättvisa. Jag har lyckats ta i bruk både Gmail och Yahoo som seanhype, men inte Live Hotmail - ännu. Kanske det beror på det att jag tog i bruk Hotmail år 1997 - strax innan Microsoft köpte upp tjänsten. Den mera senkomne Lotsen har däremot lyckats ta i bruk alla tre e-posttjänsterna som seniorhuset.

Uppdatering:

Orättvisan har rättats till. Den 26. maj fick seanhype Live Hotmail och 2G.

Inga kommentarer: