onsdag, april 30, 2008

Windows Vista: Produktionsdag

Nemi klarar av publicistens vardag.

Bärbara Vista-datorn har klarat migrationen av tidigare använda NT-/XP-program med bravur. Och Vista-datorn har nu en certfierad andel i hemmets nöjescentrum.

Men klarar bärbara Vista-datorn Nemi av publicistens vardag? Programbiblioteket på Vista-datorn har utökats med portabla U3-program. U3 Filezilla (FTP-filtransport) och U3 EditPad Lite (html-editering) är behövliga för publiceringar på Kolumbus-sajten.

Det bästa sättet att testa bärbara Nemi är att använda Vista-datorn helt och hållet till dagsens produktionsarbete.

Produktionsarbetet är i dagsläge 99% publicering av inlägg i bloggar. Innehållet till inlägget låter sig göras i offline i Anteckningsblocket (NotePad). Favoriten bland bildhanteringsprogram har klarat migrationen från NT till Vista. PaintShop Pro 6.02 fixar utan knot inläggets bildmotiv. Inlägget låter sig snällt kopieras i online-hanteringen av bloggen (copy/paste) - länkarna och bildmotivet kompletterar inläggets layout (Bärbara Nemi är på kommande).

Lotsen offline-redigerar rutinmässigt länkskafferiet - Surfingbrädan för Seniorer med html-editorn EditPad Lite (U3). Jag redigerar html-filen med några ytterligare uppdateringar av inkuranta länkadresser. Html-filen uppdaterar nätsidan på Kolumbus-servern online med filtransportören Filezilla (U3). Årets storstädning av länkskafferiet låter sig faktiskt göras lika lätt på bärbara Vista-datorn som på stationära XP-datorn.

Lotsens egenproduktion är uppbyggt med html-editeringsprogrammet MS Office Frontpage 2000. Frontpage är en del av programsviten MS Office 2000 Premium. Jag korrigerar sak- och skrivfel på en informationssida om Windows XP med html-editorn Frontpage. Html-filen uppdaterar nätsidan på Kolumbus-servern online med filtransportören Filezilla (U3).

Frågan är härmed besvarad. Bärbara Vista-datorn Nemi klarar av publicistens vardag.

Bärbara Dell XPS M1530 klarar elegant av att ersätta den stationära bordsdatorn. Prestandan är bättre än i stationära XP-datorn Scaleo. Det breda, integrerade tangentbordet är urbehagligt - felslagen är rentav färre än på XP-datorns separata tangentbord. Tangentbordens bredd och layout är likartade. Och - den trådlösa bluetooth-musen är ett under i snabbhet och precision.

Den 8-9 år gamla NT-datorn i reserven kan med fog pensioneras.

Alla bearbetade och uppdaterade filer ligger på i minnet på den portabla U3-programstickan. Synkroniseringen till produktionsfilerna på hårdskivan på XP-datorn Scaleo låter sig bäst göras för hand.

Inga kommentarer: